10 Ocak 2009 Cumartesi

FIRINLANMIŞ TAVUK VE İÇ PİLAV


tavuk dolmasıda diyebiliriz ama o biraz daha zahmetli oluyor bu biraz daha kolayıma geldi arkadaşlarelimden geldigince tarifini sizlerle paylaşmak istedim umarım begenirsiniz yalız fotoraflamayı sanırım çok iyi beceremedim ışını ayarlayamadım ,inanın gögüs kısmıda butları kadar kızarmıştı ama size yansıtamadım kusura bakmayın artık:) malzemeler: 1 ortaboy tavuk 400 gr tavuk cigeri 3 kaşık tereyagı 1 orta boy sogan 1 demet maydonoz 2 sb pirinç tuz,karabüber,kimyon ,tarçın 2 yk limonsuyu Hazırlanışı: yıkayıp temizledimiz tavumuzu hertarafını limon sürdükten sonra 200 derece ısıtılmış fırınımızda pişmeye bıarakıyorum(2,5 3 saat kadar)cigerlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra orta buy bi tencereye alıp üzerine su koyyorum haşlanmaya bırakıyorum üzerinde biriken köpüklerini sürekli alıyoruz cigerler pişince iyice şişmiş oluyor 20 dakika kadar haşlıyorum. soganlarımızı küçük küçük dograyıp tencermizde yagımızla beraber kavurmaya başlıyorum sıcak suyla ısladım pirinçlerimizi yıkayıp soganlarla bereber kavuruyoruz pirinçlerin üzerine 2 bs kadar kaynak su döküyorum pişmesini bekliyorum .ocan altını kapatmadan 2 3 dakika kadar öncede haşlandıktan sonra küçük küçük dogradım cigerlerimi ve baharatlarını ekliyorum karıştırıp maydonozunu koyyorum .fırında nar gibi kızarmış tavumuzuda çıkarıp iç pilavımızdan 3 4 kaşık tavumuzun içine digerinide etrafına döküyorum afiyet olsun arkadaşlar:)NOT:fırında orta ateşte uzun süre kaldıgı için inan kemikleri bile pişmiş gibi oluyor.

1 yorum:

içimden geldiği gibi ~~~ dedi ki...

hiç dayanamam canım istedi şimdi... :)