4 Aralık 2009 Cuma

bulgur pilavı veızgara keyfi


merhaba
Çok uzunzamandır sırasını bekleyen tarifimi paylaşmak istedim.
malzemeler:
1 sb pilavlık bulgur
1 yk sıvı yağ
1 yk tereyagı
1 tatlı kaşığı salça
1 domates
1 biber
1 soğan
tuz
1,5 sb kaynak su

etleri marine etmek için:
yeterli miktarda pirzola veya herhangi bir tür
miktara göre
salça,sıvı yağ,yogurt,sarmısak,arzu edilen bahartlar.
en az birkaç saat dinlendirip öyle pişirin.
soğanları yemeklik dograyıp biber ile beraber kavurun salçayı ekleyip bulguru ekleyin
bulgurun rengi dönene kadar kavurun domates ve baharatında ekleyip
suyunu ilave edin demlenmeye bırakın.

14 yorum:

Seda dedi ki...

Bu et yemeklerine eşim bayılıyor işte :) Ellerine sağlık. Güzel yorumun için de çook teşekkür ederim.
Sağlıcakla kal.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ

elif dedi ki...

tam da haftasonu için uygun bir yemek.çok leziz görünüyorlar.ellerinize sağlık..sevgiler..

birdutmasali dedi ki...

bulgura olan zaafım nede çoktur.
ellerine sağlık canım...
iyi haftasonları-sevgiler

derya dedi ki...

Canım harika olmuşlar sunumda harika ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum...

hanife dedi ki...

hastalıklardan dolayı ziyarete gelemiyordum arkadaşım kusurama bakma nefis bir lezzet eline sağlık

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

ziyafet desene..ellerine sağlık canım..

müjde dedi ki...

Seninki de nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

susamcorekotu dedi ki...

harika bir tabak

MUTFAKCİNİ dedi ki...

En sevdiğim ikililerden pirzola ve bulgur pilavı.Marine edilmiş etin tadı da bi başka oluyo.Elerine sağlık canım.

Eylem dedi ki...

çok güzel bir ikili ellerine saglık.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm harika olmuş ellerine sağlık canım..Ziyaretin içinde çok teşkr ederim kocaman sevgiler:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Yiyenlere afiyetler olsun ellerine sağlık canım

Mahperi dedi ki...

Birbirine çok yakışan iki farklı lezzet. Ellerine sağlık