22 Aralık 2010 Çarşamba

firinda guvec

      Merhabalar
    Artik soz verdigim gibi arayi uzatmadan yeni yeni tarifler eklemeye calisiyorum elimden geldigi kadariyla.efendim malumunuz oldukca soguk bir ulkede yasamaktayiz kis mevsimi basladimi sebzeyi hepten unutuyoruz yada cok kisitli olarak sebze buluyoruz, nedenimi derseniz? soguktan donuyor zavalli sebzecikler pazarda dolasirken  sanki markette dondurulmus urunler reyonunda geziyor gibi oluyor insan e hal boyle olunca tamamen etcil oluyoruz hic istemsekte sureklide ayni sekilde yemek biryerden sonra gayet sikici oluyor bende elimden geldigi kadar birseyler ekleyip degisik tatlar yakalamaya calisiyorum .yemegimizde on asamasini yaptiktan sonra gayet pratik   yarim saat kadar kisa bir surede hazir edebiliyorsunuz.

  malzemeler:
haslanma asamasi icin

 1 kuzu budu
 1 adet sogan
3  4 tane karabuber
2  3 yaprak defne
2 3 adet kakuli
firinlama icin

1 adet havuc(1cm genislikte dilimlenmis)
2 adet patates( orta buyuklukte dogranmis)
1 adet sogan( yemeklik dogranmis)
1 yemek kasigi domates salcasi
1 .5 sb sicak su
tuz
haslanip kemiklerinden ayrilmis etimiz


   Ben etimi onceden haslayip kemiklerinden ayirip dolaba koymustum sizde onceden hazirlayip zor an yemegi olarak kullana bilirsiniz.haslanmis etimiz baharatlarindan ve kemiklerinden ayirip  firin kabimiza yerlestirelim sogan ,patates ve havuclarimiz aralara serpistirelim sicak suda erittigimiz salcali suyumuzu ve tuzumuzuda ekleyip onceden isitilmis firinda uzerini alimiyyum folyoyla kapatip 30  45 dk kadar firinlayalim sebzelerimiz pisince uzerindeki folyoyu alip bi 10 dk kadarda agzi acik olarak fininlayalim  hepsi bukadar .afiyet sifa olsun.

not:haslama suyundan sadece bir kepce kadar kullaniyorum cok agir ve yagli olmamasi icin.

14 yorum:

sevda dedi ki...

güveç sevmeyen yoktur sanırım.ellerinize sağlık.sevgiler.

derya dedi ki...

Canım bayılırım güvece ellerine sağlık öpüyorum.

SerpiL dedi ki...

ellerine sağlık eşim pek sever

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

elleriniz dert görmsin..
güveç nefis görünüyor hele fırında olunca daha bir güzel..

Meliha Çalışkan dedi ki...

Çooook severim çokk
Ellerine sağlık

Canım haklısın insan hep aynı şeyleri yemekten bıkar tabii...hiç sevmediği sebzeye bile hasret kalır.Allah yardımcınız olsun.
Öpüyorum.

lezzet sefasi dedi ki...

Harikaa olmus, etler tel tel dokulmus.
Ellerine saglik sekercim.
Sevgiler
Sefa

Eylem dedi ki...

güvecin kokusunu en çok severim ben.ellerine saglık.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Ellerine sağlık canım...Güvecede bayılırım:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Nefis baharatlarla tatlandırılmış harika bir güveç olmuş.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık karamelim ,seni tekrar görmek çok hoş,bir daha kaybolma olurmu,sevgiler...

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Nefis olmuş canım, ellerine sağlık...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

BEN ETÇİL OLDUĞUM İÇİN 40 YIL YEMESEM SEBZE GELMEZ AKLIMA BALIK VE ET VAZGEÇİLMEZİM ELLERİNE SAĞLIK VE BU YEMEK TAM BENLİK...

Yıldız dedi ki...

MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



TEŞEKKÜR EDERİM


NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

Hepimize kolay gelsin.

Gönülünce dedi ki...

Hımmm güveç çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...

Sevgiler...